ଗୁଡ଼(Jaggery)...
ଶୀତ ଦିନରେ ଗୁଡ଼ ର ଉପକାରିତା
1.ଗୁଡ଼ ଖାଇଲେ ପେଟରେ ଗ୍ଯାସ୍ ହେବନାହିଁ ।
2.ଖାଦ୍ୟ ଖାଇଲା ପରେ କିଛି ମିଠା ଖାଇବାକୁ ଇଛା ହେଲେ ଗୁଡ଼ ଖାଅନ୍ତୁ ଏହା ଚିନି ଏବଂ ଚିନିରୁ ତିଆରି ମିଠା ଅପେକ୍ଷା ଅଧିକ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟକର ।
3.ଗୁଡ଼ ଖାଇଲେ ପାଚନ କ୍ରିୟା ଠିକ ରହେ ।
4.ଗୁଡ଼ ଶରୀରର ରକ୍ତ ସଫା ରଖିବା ସହ
ମେଟାବୋଲିଜମ୍ ଠିକ କରିଦେଇଥାଏ ।
ପ୍ରତିଦିନ ଏକ ଗ୍ଲାସ୍ ପାଣି କିମ୍ବା କ୍ଷୀର ସହିତ
ଗୁଡ଼ ସେବନ କଲେ
ପେଟ ଥଣ୍ଡା ରହେ ।
ଗ୍ଯାସ୍ ପାଇଁ ଏହା ଅତି ଉପକାରୀ ,
ଯେଉଁ ମାନେ ଗ୍ଯାସ ଯୋଗୁଁ
କଷ୍ଟ ଭୋଗୁଛନ୍ତି ସେମାନେ ପ୍ରତିଦିନ
ଲଂଚ୍ ଏବଂ ଡିନର ପରେ
କିଛି ମାତ୍ରାରେ ଗୁଡ଼ ଖାଇବା ଉଚିତ ।
5 -ଗୁଡ଼ ଆଇରନ୍ ର ଏକ ମୂଳ ଉତ୍ସ ।
ଏଥିପାଇଁ ଏହା ଆମୋନିଆ ବିରୋଧ ରେ
ବହୁତ ଲାଭ ଦେଇଥାଏ ।
ମହିଳା ମାନଙ୍କ ଦ୍ବାରା ଏହାର ସେବନ ଫଳରେ ସେମାନଙ୍କ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ଉପରେ ସକାରାତ୍ମକ ପ୍ରଭାବ ପଡିଥାଏ ।
6 -ଚର୍ମ ପାଇଁ ମଧ୍ଯ ଗୁଡ଼ ହିତକାରୀ ।
ଗୁଡ଼ ରକ୍ତରୁ ଖରାପ ଟୋକ୍ସିନ୍ ଦୂରକରିଥାଏ ।
ଯା ଫଳରେ ତ୍ବଚା ଶୁଭ୍ର ଦେଖାଯିବା ସହ
ଚର୍ମରୋଗ ମଧ୍ଯ ହୁଏ ନାହିଁ ।
7 -ଗୁଡ଼ର ଗୁଣ ଗରମ ହୋଇଥିବାରୁ
ଏହା ଥଣ୍ଡା ଏବଂ କାଶ ହୋଇଥିଲା ସମୟେ ପ୍ରୟୋଗ କଲେ ଆରାମ ମିଳେ ।
ଥଣ୍ଡା ହୋଇଥିଲେ ଯଦି କଞ୍ଚା ଗୁଡ଼ ଖାଇବାକୁ ଚାହୁଁ ନଥାନ୍ତି
ତେବେ ଏହାକୁ ଚା କିମ୍ବା ଲଡ୍ଡୁ ଆଦିରେ ଖାଇପାରିବେ ।
No comments:
Post a Comment