Monday, January 16, 2017

ଗୁଡ଼ର ଉପକାରିତା

ଗୁଡ଼(Jaggery)...

ଶୀତ ଦିନରେ ଗୁଡ଼ ର ଉପକାରିତା

1.ଗୁଡ଼ ଖାଇଲେ ପେଟରେ ଗ୍ଯାସ୍ ହେବନାହିଁ ।
2.ଖାଦ୍ୟ ଖାଇଲା ପରେ କିଛି ମିଠା ଖାଇବାକୁ ଇଛା ହେଲେ ଗୁଡ଼ ଖାଅନ୍ତୁ ଏହା ଚିନି ଏବଂ ଚିନିରୁ ତିଆରି ମିଠା ଅପେକ୍ଷା ଅଧିକ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟକର ।
3.ଗୁଡ଼ ଖାଇଲେ ପାଚନ କ୍ରିୟା ଠିକ ରହେ ।
4.ଗୁଡ଼ ଶରୀରର ରକ୍ତ ସଫା ରଖିବା ସହ
ମେଟାବୋଲିଜମ୍ ଠିକ କରିଦେଇଥାଏ ।
ପ୍ରତିଦିନ ଏକ ଗ୍ଲାସ୍ ପାଣି କିମ୍ବା କ୍ଷୀର ସହିତ
ଗୁଡ଼ ସେବନ କଲେ
ପେଟ ଥଣ୍ଡା ରହେ ।
ଗ୍ଯାସ୍ ପାଇଁ ଏହା ଅତି ଉପକାରୀ ,
ଯେଉଁ ମାନେ ଗ୍ଯାସ ଯୋଗୁଁ
କଷ୍ଟ ଭୋଗୁଛନ୍ତି ସେମାନେ ପ୍ରତିଦିନ
ଲଂଚ୍ ଏବଂ ଡିନର ପରେ
କିଛି ମାତ୍ରାରେ ଗୁଡ଼ ଖାଇବା ଉଚିତ ।

5 -ଗୁଡ଼ ଆଇରନ୍ ର ଏକ ମୂଳ ଉତ୍ସ ।
ଏଥିପାଇଁ ଏହା ଆମୋନିଆ ବିରୋଧ ରେ
ବହୁତ ଲାଭ ଦେଇଥାଏ ।
  ମହିଳା ମାନଙ୍କ ଦ୍ବାରା ଏହାର ସେବନ ଫଳରେ ସେମାନଙ୍କ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ଉପରେ ସକାରାତ୍ମକ ପ୍ରଭାବ ପଡିଥାଏ ।

6 -ଚର୍ମ ପାଇଁ ମଧ୍ଯ ଗୁଡ଼ ହିତକାରୀ ।
ଗୁଡ଼ ରକ୍ତରୁ ଖରାପ ଟୋକ୍ସିନ୍ ଦୂରକରିଥାଏ ।
ଯା ଫଳରେ ତ୍ବଚା ଶୁଭ୍ର ଦେଖାଯିବା ସହ
ଚର୍ମରୋଗ ମଧ୍ଯ ହୁଏ ନାହିଁ ।

7 -ଗୁଡ଼ର ଗୁଣ ଗରମ ହୋଇଥିବାରୁ
ଏହା ଥଣ୍ଡା ଏବଂ କାଶ ହୋଇଥିଲା ସମୟେ ପ୍ରୟୋଗ କଲେ ଆରାମ ମିଳେ ।
ଥଣ୍ଡା ହୋଇଥିଲେ ଯଦି କଞ୍ଚା ଗୁଡ଼ ଖାଇବାକୁ ଚାହୁଁ ନଥାନ୍ତି
ତେବେ ଏହାକୁ ଚା କିମ୍ବା ଲଡ୍ଡୁ ଆଦିରେ ଖାଇପାରିବେ ।

No comments:

Post a Comment

ଯଜ୍ଞନିନ୍ଦା(ମହାଭାରତ କଥା)

ଵିଦର୍ଭରେ ସତ୍ୟ ନାମରେ ଜଣେ ବ୍ରାହ୍ମଣ ଥିଲେ ଏଵଂ ତାଙ୍କ ସ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ନାମ ପୁଷ୍କରଧାରିଣୀ ଥିଲା । ସତ୍ୟ ଉଞ୍ଛଵୃତ୍ତି ଦ୍ଵାରା ନିଜର ଜୀଵନ ନିର୍ଵାହ କରୁଥିଲେ ‌। ଦିନେ ସ...